17 november 2007

Begär...


Det kom smygande... suget. Jag kämpade emot. I minst en vecka. Sen gav jag upp och rusade iväg och köpte saffran. Sen bakade vi med barnen. Lussebullar.

Jag VET! Det är SÅ himla fånigt. Och alldeles för tidigt. Men nu har vi hela frysen full med sjukt goda lussekatter. Känns så lyxigt.

Ett tips är att ha mandelmassa i. Och göra som vanliga bullar- blir asgott. Men vanliga är ändå min favvis. Lägg saffranet i rom ett dygn innan ni ska använda det. Smakar mycket, mycket mer. Och ha kesella i degen. Blir kanon! Så... det var mitt jultips. Lite i förtid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena Johanna,

Maken tjuvstartade med lussebullarna härom dagen. Det var årets smakmässigt ljuvligaste upplevelse. Saffran är precis som vitlök något varje kök förtjänar att ha mängder av. Räddar matlagningen i alla lägen.